еФактуре – нова верзија 3.10 и ажурирано интерно техничко упутство

На интернет страни еФактура објављена су следећа документа:

Подсећамо да су од августа 2022. године нове исправке прво доступне само на демо верзији СЕФ а тек после одређеног времена и на продукционој верзији (видети текст овде).
Корисничко упутство за Систем електронских фактура на порталу Необилтен биће ускоро ажурирано са верзијом од 15. септембра 2024. године.

У наставку је дат преглед свих функционалности и промена које су део нове верзије 3.10 СЕФ:

1. Приступ корисничком интерфејсу модула за електронску евиденцију претходног пореза

На корисничком интерфејсу СЕФ је омогућен приступ корисничком интерфејсу модула за електронску евиденцију претходног пореза.

Након што приступи СЕФ-у, корисник одабиром опције „Евиденција претходног пореза“ која је смештена на командној табли (Слика бр. 1), приступа страници „Евиденција претходног пореза“.

Слика бр. 1 – Приказ опције „Евиденција претходног пореза“

Детаљно корисничко упутство за коришћење евиденције претходног пореза приказано је на страници 314 Интерног техничког упутства.

2. Приступ апликативном интерфејсу модула за електронску евиденцију претходног пореза

На корисничком интерфејсу СЕФ је омогућен приступ апликативном интерфејсу модула за електронску евиденцију претходног пореза.

Након што приступи СЕФ-у, корисник одабиром опције „Подешавања“ која је смештена на командној табли (Слика бр. 2) и потом отварањем странице „API менаџмент“ добија приступ линку ка апликативном интерфејсу евиденције претходног пореза.

Слика бр. 2 – Линк ка API Евиденције претходног пореза

Детаљно корисничко упутство за коришћење апликативног интерфејса евиденције претходног пореза приказано је на страници 173 Интерног техничког упутства.

Поделите: