еФактуре – ажурирање 3.10.1

На интернет страни еФактура објављена су следећа документа:

Подсећамо да су од августа 2022. године нове исправке прво доступне само на демо верзији СЕФ а тек после одређеног времена и на продукционој верзији (видети текст овде).

У наставку је дат преглед исправки које су део нове верзије 3.10.1 СЕФ:

1. Исправке

1) На корисничком интерфејсу су отклоњене грешке у групном приказу електронских фактура у страној валути на страни примаоца.

2) На корисничком интерфејсу су отклоњене грешке у приказу појединих електронских фактура у страној валути на страни издаваоца.

3) Преко корисничког интерфејса је онемогућено слање коначне фактуре у страној валути која нема унете динарске износе искоришћених аванса.

4) Приликом уноса електронске фактуре преко корисничког интерфејса, отклоњена је грешка услед које су се на спољном приказу (PDF) приказивале две стране валуте у случају када се у фактури која је у статусу Нацрт промени валута.

5) Исправљена је грешка у приказу умањења на нивоу документа на спољном приказу електронске фактуре (PDF) у случају електронске фактуре у страној валути која је послата преко апликативног интерфејса.

6) Отклоњене су грешке у мобилној верзији апликације приликом прављења електронске фактуре.

7) Отклоњене су грешке услед којих није било могуће послати поједине електронске фактуре које су у статусу Грешка приликом слања.

8) На корисничком интерфејсу, у делу дефинисања пореског статуса субјекта, додато је појашњење који датум је потребно евидентирати. Као помоћ, приказан је линк ка интернет страници Пореске управе где је могуће извршити проверу датума.

9) На корисничком интерфејсу је омогућено брисање унетих промена пореског статуса уколико је промена евидентирана у првом месецу квартала (датум у колони Ажурирано припада првом месецу квартала).

Поделите: